Ale leczo!

    Pracownia kulinarna zaskoczyła nas dziś smacznym, letnim daniem, które w dodatku jest bardzo łatwe w przygotowaniu, niewiele kosztuje, a przede wszystkim jest zdrowe. Panie, Panowie oto warsztatowe leczo! Kajety i długopisy będą potrzebne, bo dzielimy się z Wami naszą recepturą!


Trzeba kupić:
2 cebule
2 papryki czerwone
2-3 cukinie
1 kg pomidorów
30 dkg kiełbaski
przyprawę do leczo, zioła prowansalskie, sól, pieprz

Trzeba zrobić: drobno posiekaną cebulę smażymy na oleju, wrzucamy do niej dowolnie pokrojoną kiełbaskę. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną  paprykę, cukinię i pomidory. Sposób krojenia zależy od indywidualnych preferencji. Paprykę można pokroić w paski, a cukinię w kostkę.Przyprawiamy do smaku. Przykrywamy garnek, gotujemy całość przez około 30 minut aż cukinia będzie miękka. Łeczo dobrze smakuje z kromką chleba. Smacznego!


Popularne posty